Prosjektinformasjon
Emne: Informasjonsarkitektur IDG3009, Høst 2021
Gruppemedlemmer: Anne Selseng, Rikke Slåttsveen, Amalie Bach og Adam Stoffel.
Sammendrag: Prosjekt Gjøvik BY forbedrer opplevelsen av Gjøviks kulturtilbud. Vi har utviklet en minimalistisk laptop-versjon og mobilapp som gjør det enklere for brukerne å navigere. Grundige brukertester identifiserte problemer med rotete nettsider og vanskelig navigasjon. Vår brukersenterte løsning tilbyr en mer brukervennlig nettside som presenterer byens tilbud på en forståelig måte. 


Veien dit
Bakgrunn: 
Gjøvik er en kulturby med et pulserende utvalg av konserter og arrangementer gjennom året. For å styrke utviklingen av Gjøvik sentrum som et regionalt senter, hadde byen en ambisjon om å samle all informasjon om arrangementer på nettstedet gjovikby.no. Dette kan imidlertid være en utfordring, da arrangører fra næringslivet og kultursektoren både lokalt, regionalt og nasjonalt er spredt, og nettstedet klarer for øyeblikket ikke å dekke alle arrangementene. Byen ønsket også å øke antallet besøkende, da det var lavere enn ønskelig.
Problemstilling
"Hvordan kan kulturtilbudet i Gjøvik samles på et sted, for å øke interessen blant innbyggere, samt gjøre det enklere for arrangører å publisere sine arrangementer."
Målgruppe:
Turister og lokalbefolking i Gjøvik.
Designprosessen
Designprosessen som er brukt i dette prosjektet dreier seg om fire faser. Min rolle i de ulike fasene har vært som følgene:
RESULTATER
Innsikt:
Nøkkelpunkt fra den første fasen i den brukersentrerte designprosessen Double Diamond. Punktene nedenfor er hentet fra metodene som brukerundersøkelse og intervju. 
LØSNING
Gruppen utviklet dermed følgende løsning som et svar til problemstillingen. 

Digital prototype
Link til prototype:  
https://www.figma.com/file/QBGfnENRjdDFfZPaf0RccP/Gj%C3%B8vikBy-%E2%80%93-App?type=design&node-id=53%3A2&t=mJVOEfKostYEfuJe-1

En digital plattform i form av en app og nettside har blitt utviklet for å samle alle arrangementer på ett sted. Denne plattformen gir kulturbrukere muligheten til å utforske og søke gjennom et bredt spekter av arrangementer. Samtidig gjør den det enkelt for arrangører å opprette og administrere sine egne arrangementer. Plattformen er utformet med fokus på brukervennlighet og har en intuitiv design som gjør det enkelt for både kulturbrukere og arrangører å navigere og benytte seg av tjenestene.
Tanker rundt prosjektet:
Jeg har oppnådd betydelig læringsutbytte i IDG3009 Informasjonsarkitektur, ettersom dette var blant de første prosjektene der jeg virkelig begynte å beherske verktøyet FIGMA. Samarbeidet med to grafiske designere på prosjektet har vært svært givende, da de har delt sin kunnskap fra sitt fagfelt med meg, noe jeg har hatt stor nytte av i senere prosjekter. Jeg har fått en dypere forståelse for hvordan informasjon og innhold skal struktureres og organiseres på digitale plattformer. Jeg har fått dypere erfaring med å analysere og kartlegge brukerbehov, og hvordan disse behovene kan oversettes til en optimal informasjonsstruktur. Ved hjelp av verktøy som brukerpersonas, scenario og wireframes, har jeg lært å visualisere og planlegge hvordan brukere navigerer gjennom digitale grensesnitt. I tillegg har jeg fått innsikt i viktigheten av tilgjengelighet og universell utforming, og hvordan man kan tilrettelegge informasjonsarkitekturen for å inkludere ulike brukergrupper.
Back to Top