Prosjektinformasjon
Emne: Web of Things IDG3006, Høst 2022
LærerAttila Bekkvik Szentirmai
Gruppemedlemmer: Anne Selseng, Rikke Slåttsveen, Magnus Moen, Henrik Landgraff Granum, Sivert Gullberg Hansen. 
Sammendrag: Dette var et tverrfaglig prosjekt mellom interaksjonsdesign og webutvikling, hvor vi brukte Web of Things for å utvide EasyPark-appen med flere funksjoner. Ingen eksisterende produkter tilbyr en fullt integrert parkeringsløsning som møter sjåførenes behov. Basert på undersøkelser og intervjuer identifiserte vi behovene og forventningene, og tok beslutninger basert på innsamlet data. Funnene indikerer et stort behov for en integrert parkeringsløsning med app for ledige plasser og navigasjon. 
Veien dit: 
Bakgrunn: 
For øyeblikket finnes det ingen produkter eller tjenester som tilbyr en fullt integrert parkeringsløsning som oppfyller sjåførenes behov og forventninger. Brukere som leter etter ledige parkeringsplasser krever en app for visning av parkeringsmuligheter i området, og en separat navigasjonsapp for å finne ønsket parkeringsplass. 
Problemstilling: 
"Hvordan kan vi løse stresset med parkering og finne ledig plass?"
Målgruppe:
Sjåfører (18-80 år ca)
Designprosessen:​​​​​​​​​​​​​​
Designprosessen som er brukt i dette prosjektet dreier seg om fire faser. Min rolle i de ulike fasene har vært som følgene:


RESULTATER 
Innsikt:
Nøkkelpunkt fra den første fasen i den brukersentrerte designprosessen Double Diamond. Punktene nedenfor er hentet fra metodene som brukerundersøkelse og intervju. 

LØSNING
Gruppen utviklet dermed følgende løsning som et svar til problemstillingen. 

Digital prototype
Link til prototype:  
https://www.figma.com/file/3k7vV2xArJofYcnS07fgIi/Web-of-Things?type=design&node-id=0%3A1&t=AvoY8zxW5qclKMQf-1
Funksjonene EasyPark tilbyr per i dag er å finne en parkeringsplass, og betale for å bruke den valgte parkeringsplassen. Funksjonene som er foreslått som vår EasyPark "Pro-applikasjon", vil inkludere det som eksisterer i dag, pluss tilleggsfunksjonene våre som vi fant under idéfasen vår basert på vår innsikt, som f.eks.
+ Muligheten til å se informasjon om tilgjengelige parkeringsplasser: Brukeren får en oversikt over hva slags tilgjengelige plasser det er. For eksempel hvor mange ledige handicap plasser det er i et spesifikt parkeringshus. Slik at de kan planlegge etter deres behov og ønsker. 
+ Se på et kart hvor tilgjengelige parkeringsplasser er. 
+ Se en prediksjon av når parkeringsplassen er mest opptatt i løpet av dagen: Disse funksjonene vil tillate brukerne å få den oversikten de trenger basert på live tall og statistikk, slik at brukerne ikke trenger å slippe ut utslipp og kaste bort tid på å finne parkering. 
+ Applikasjon optimalisert for mobiler og Apple CarPlay: Vi ønsket å inkludere Carplay slik at brukerne kan bruke EasyPark handsfree og fullt integrert med bilen sin.​​​​​​​
Plakat:
Plakaten ble lagd for å utstille prosjektet og visualisere løsningens kjerneverdier.
Tanker rundt prosjektet:
Etter å ha sett tilbake på prosjektet, har det vært svært interessant og motiverende. Jeg har fått stor nytte av innsatsen og tiden vi har investert. Selv med nesten tre års erfaring som interaksjonsdesigner, trodde jeg at jeg visste alt om å jobbe i et prosjektteam. Semesterprosjektet har utfordret denne oppfatningen og vist meg at det fortsatt er mye å lære om samarbeid i et tverrfagelig team. Problemstillingen vi tok tak i var utfordrende. Løsningen var ikke klar i hodet før vi begynte, den utviklet seg gjennom brukerinnsikt og idéutvikling. Jeg var sterkt engasjert i prosjektet, jeg sluttet aldri å hente inspirasjon, enten det var ved å analysere andre sjåfører rundt meg eller diskutere EasyPark ved middagsbordet.

Back to Top